Vibrating filter/pump - Paw Talk - Pet Forums
Aquatic Discussion Talk about your aquariums or ponds and their occupants here!

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 08-10-2005, 02:52 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 391
 
Vibrating filter/pump

I have been letting my tank filter/pump and heater run for the last 2 1/2 weeks so that it can build up a bit of an eco-system for the fish. But I have noticed that it sounds like the filter/pump are making a vibrating noise that sounds almost like our coffee machine when it is pouring out the water.

The filter/pump is not spewing out any air bubbles or anything and is just circulating water as normal in the tank. It is a filter/pump system that sits inside in the tank in the water mostly (just the very top is not submerged)

Is this vibrating something to worry about? Do I need to take it to the store and have them look at it or is it just vibrating off something?

I don't want to get any fish until I know for sure that they will be okay in the tank.

Thanks for the help!
LdyDragon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 08-10-2005, 10:13 AM
Paw-Talk Lifer
 
Amethystbelle's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Nottinghamshire, UK
Age: 38
Posts: 4,109
  
The filter in one of my tanks vibrates in my case its vibrating against the side of the tank and there is nothing much i can so about it unfortunately and i suspect this is the case with yours too especially as its been running so long already. If your at all worried i'd nip to the store where you got the tank from and just ask them if its normal or not or if there is something wrong with the filter/pump itself and if so you can then take it back. If it is normal and depending on what kind of filter/pump you have got sometimes you can attach hooks to the back to stop them touching the sides of the tank (suspending them in thin air so to speak away from the glass) which might be an idea worth looking into if the noise is annoying. Goodluck

Kirsty


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Visit Degu Rock - Dedicated to Degu Care & Welfare Worldwide
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Amethystbelle is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-22-2005, 09:09 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 391
 
Well we ended up taking the pump into the store and it was working fine for them. Got it back home and put it back in the tank and it was making the same noise. Went back to the store and told them about it, they said it must be vibrating against the tank so we should just bring it back and they'd give us a new tank (the filter/pump for these tanks is glued onto the back of the tank) so Friday we got our new tank.

No problems so far and it's been running for 3 days now. I keep wondering if it is even working since it is SO quiet but all is good with it!

Thanks for the help!
LdyDragon is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome